Wethouder Armand van de Laar (links), Voorzitter BBR Peter Hartevelt (midden), Directeur Rabobank Marius Hovius (rechts)

Betaalbaar verduurzamen levert wat op!

Verduurzamen van je werkomgeving is (inmiddels) economisch interessant. Maar waar begin je? Om je op weg te helpen bieden de BBR, de Rabobank en de gemeente Rijswijk je een kosteloze verduurzamingsscan voor jouw bedrijfspand aan.

Deze scan analyseert de bestaande situatie. Er wordt o.a. gekeken naar je huidige isolatiegraad, wijze van verwarmen, verkoelen en verlichten. Daarnaast word je huidige energieverbruik en inkoopniveau onder de loep genomen en nog veel meer. Resultaat is een overzicht waarin je precies kunt aflezen wat een bepaalde verduurzamingsslag je oplevert, hoe lang de terugverdientijd is en welk effect het op je energielabel van je bedrijfspand heeft.

De BBR organiseert dit initiatief en de externe kosten worden gedragen door de Rabobank en de gemeente Rijswijk. De Rabobank wil hiermee een bijdrage leveren aan de energietransitie en de gemeente Rijswijk wil de ondernemers helpen zodat we gaan voldoen aan het landelijke energieakkoord.

De gebouwscan wordt uitgevoerd door de Energieke Regio en is gericht aan gebouweigenaren of gebouwgebruikers die samen met de verhuurder willen verduurzamen.

De gemeente Rijswijk stelt al veel informatie beschikbaar op het energieloket voor ondernemers.

Per 1 januari dient bedrijfsmatige verhuur (van 100 m2 of groter én als meer dan 50% van het gebouw wordt gebruikt als kantoor) minimaal te voldoen aan energielabel C.

Ben je geïnteresseerd, in deze voor jou als ondernemer kosteloze gebouwscan, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met het secretariaat van de BBR, secretaris@bbr-rijswijk.nl

N.B. Deze regeling is er voor álle ondernemers en ondernemende organisaties in Rijswijk, dus ook voor niet BBR leden.

Aanvraagformulier gebouwscan