Slimme vuilnisbakken

Het concept van slimme vuilnisbakken, in combinatie met zogenaamde Adapters, is bedacht en ontwikkeld door de BBR. De BBR stelt deze techniek en het privaat/publieke samenwerkingsidee voor iedereen gratis ter beschikking.

Door een overvloed aan vuilnisbakken te plaatsen op bedrijventerreinen is het excuus, ‘er was geen vuilnisbak in de buurt’, van een zwerfvuilveroorzaker, niet meer valide.

Het is ondoenlijk voor een gemeente al deze vuilnisbakken te legen, daarom adopteert het bedrijf waarvoor de vuilnisbak is geplaatst, deze vuilnisbak en committeert zich om de vuilnisbak te legen zodra deze vol is en het afval conform de regels af te voeren.

Uiteraard kan een ondernemer niet continue controleren of ‘zijn’ vuilnisbak vol is en daarom is de vuilnisbak slim. Om de vier uur wordt de vulgraad gecontroleerd en wanneer een bepaalde vulgraad is bereikt dan ontvangt de ondernemer een bericht per e-mail, sms of what’s app.

Gemeenten of bedrijfsverenigingen die dit idee willen omarmen kunnen contact opnemen met het secretariaat van de BBR (secretaris@bbr-rijswijk.nl) en worden dan volledig geïnformeerd en zo nodig begeleid.

In Rijswijk zoeken we nog meer bedrijven (Adapters) die een vuilnisbak willen adopteren.

Klik op de link van het Animatiefilmpje voor een heldere visuele uitleg.Hieronder een overzicht van alle reeds geïnstalleerde slimme vuilnisbakken op de Rijswijkse bedrijventerreinen.