Bedrijfslocaties

De gemeente Rijswijk heeft een zestal bedrijf/ kantorenlocaties;

Rijswijk is de kantorengemeente van Nederland. De grootste locatie is de Plaspoelpolder. In de Plaspoelpolder zijn over het algemeen bedrijven gevestigd, met productie activiteiten, magazijnen t.b.v. distributie, showrooms of werkplaatsen. Het overgrote deel van de Plaspoelpolder bestaat echter uit kantoren. Totaal zo'n 650.000 m² b.v.o. Daarnaast is er een aanbod van ca. 40.000 m² kantoorruimte, zowel in zelfstandige ruimte als in deelverhuur. Voor bedrijfsruimte is het aanbod ca. 40.000 m² van een bedrijfshal van 160 m² tot een complex van 5.000 m².

Daarnaast is Hoornwijck is een locatie van ca. 55.000 m².

Het gebied rond het koopcentrum "In de Bogaard" kent ook diverse kantorenlocaties.

Bij het Station Rijswijk, met een openbaar vervoer knooppunt en het Eisenhowerplein met Hotel en een leisurecenter is een kantorenlocatie van 20.000 m².

De Broekpolder is een bedrijventerrein met ca. 50.000 m² aan kantoor- en bedrijfsruimte.

Het gebied "Zuidflank" bestaat uit een kantorenlocatie van 12.000 m² en een groot "Vervoerscentrum" van 10.000 m² waar verhuis- en transportbedrijven zijn gevestigd.
Plaspoelpolder

Een van de grootste bedrijfs- en kantorenlocatie in de regio Haaglanden is De Plaspoelpolder. De Plaspoelpolder is in 1953 ontwikkeld, daartoe hadden de gemeente Rijswijk en Den Haag het "Industrieschap Plaspoelpolder" opgericht. Ook de bedrijvenlocaties Broekpolder, Hoornwijck en Rijswijk Zuidflank zijn door het Industrieschap ontwikkeld. In de Plaspoelpolder is een aantal grote ondernemingen gevestigd zoals: Het Europees Octrooibureau, Shell Technology Exploration and Production, TUI en pensioenfondsen.

Middelgrote bedrijven zoals; het Rijksbedrijvencentrum met een groot ICT centrum, DAS, HR Groep, Kiwa, Teesing en er zijn installatiebedrijven, bouwadviesbureaus, schoonmaakbedrijven, accountants en belastingadviesbureaus, import en exportbedrijven. Steeds meer kantoor- en bedrijfsgebouwen worden ingericht als bedrijfsverzamelgebouwen voor kleine MKB bedrijfjes en ZZP-ers.

 

Hoornwijck

Locatie
Businesspark Hoornwijck was de laatste Rijswijkse kantoorlocatie wat zo'n 10 jaar geleden is ontwikkeld. Deze kantoorparel is gesitueerd aan de rand van Haaglanden, op het snijpunt van de A12/A13/A4.

  • Ligging langs de snelwegen
  • 15 minuten van het centrum van Den Haag
  • Openbaar vervoer van en naar Businesspark Hoornwijck
  • P&R Hoornwijck biedt ruim plaats voor bezoekers en ligt centraal

Businesspark Hoornwijck heeft diverse horeca voorzieningen (Restaurant, Lunchroom, Foodcorner) en heeft een 5 sterren hotel binnen haar grenzen. Het centrale park biedt als pauzegroen de nodige verfrissing.

Businesspark Hoornwijck is de locatie waar het voor u en uw bezoeker een verademing is!

Historie
Hoornwijck was vroeger een buitenplaats in Rijswijk en werd in 1707 aangekocht door Gabriël de la Faille. Na verschillende eigenaren raakte het in een vervallen staat en werd het in 1980 door de Gemeente Rijswijk opgekocht.  In samenwerking met de Rijksdienst voor de monumentenzorg werd het uiterlijk weer in oude staat hersteld. In 2004 verkocht de Gemeente het pand aan vastgoedondernemingen. Het huis Hoornwijck is op dit moment een fraai voorbeeld van de vele herenhuizen die Rijswijk ooit bezat.

Zuidhoorn is een minder bekende buitenplaats in Rijswijk. In 1642 kocht Evert van Barlehaer grond met een boerderij aan de Rotterdamseweg. Tot de 20e eeuw was Zuidhoorn in bezit van verschillende eigenaren. De laatste eigenares bepaalde in haar testament dat het pand een liefdadige bestemming moest krijgen. Het werd daarom in 1933 aan het Leger des Heils verhuurd.

In de 2e wereldoorlog werd Zuidhoorn door de Duitsers geconfisqueerd en ook nog even als lanceerplaats voor V-2’s gebruikt. Na de oorlog werd Zuidhoorn, inmiddels een gemeentemonument, gerenoveerd, en het is momenteel een 5 sterren hotel onder de naam Savarin.

Interactieve kaart

 

Bogaard

Het winkelcentrum In de Bogaard is 50 jaar geleden ontwikkeld en het afgelopen decennia compleet gerenoveerd. De totale winkeloppervlakte bedraagt 54.000 m², naast de warenhuizen Hema, C&A en Mediamarkt zijn er 180 winkels gevestigd, in het winkelcentrum bevinden zich 3 overdekte passages en totaal 2500 parkeerplaatsen. In de directe omgeving bevinden zich kantoorgebouwen. Direct aan het bogaardplein is het Rijswijkse gemeentehuis gevestigd. In dit gebouw bevindt zich ook Wintershall Noordzee en Shell pensioenfonds.

 

Station

De treinverbinding Amsterdam, Den Haag, Delft, Rotterdam gaat in Rijswijk door een spoortunnel. Boven de spoortunnel, aan het Eisenhowerplein, bevinden zich kantoorgebouwen, een hotel, leisure center, bibliotheek en diverse restaurants.
Het Eisenhowerplein is een groot openbaar vervoer knooppunt, waar tramverbindingen en buslijnen samenkomen.
In de Stationgebied zijn bedrijven en organisaties gevestigd zoals het hoofdkantoor van het CBR en Shell.

 

Broekpolder

Direct in het zicht vanaf de Rijksweg ligt hier auto-importeur BMW Nederland. KPN Business center, Oogkliniek en andere klinieken, UniCarriers, Deerns Raadgevende Ingenieurs, Bouwmachines Den Haag, en organisaties zoals CIZ, Jeugdformaat, Ugs e.d.

 

Zuidflank

Tegen de grens van Delft ligt het gebied de "Vrijenban". Deze woonwijk in het zuidelijke deel van Rijswijk wordt van Rijksweg 13 afgescheiden door een winkel- en kantorencomplex de Zuidflank genaamd. Tussen de Zuidflank, het Rijn Schiekanaal (Vliet) en de golfbaan bevind zich een groot vervoerscentrum. Hier is onder meer gevestigd opslag van verhuisbedrijven.

 

De Comphaan

In RijswijkBuiten, aan de rand van Delft, is bedrijvenlocatie De Comphaan ontwikkeld. De Comphaan bestaat uit in totaal 72 units, die in 4 fasen zijn ontwikkeld. De eerste fase bestond uit 16 bedrijfsruimten variërend in oppervlakte tussen de 94 en 150 m2 en hebben een vrije hoogte van 6 meter. Het ontwerp bood veel ruimte voor variatie. Met de zogenaamde unit configurator konden de gebruikers zelf een keuze maken uit de mogelijke deuren, ramen, gevelbekleding en kleuren, en bepaalden zo hoe hun unit eruit zou komen te zien. Zo heeft het bedrijvenpark een zeer gevarieerde en moderne aanblik gekregen.