Bedrijfslocaties

De gemeente Rijswijk heeft een zestal bedrijf/ kantorenlocaties;

Rijswijk is de kantorengemeente van Nederland. De grootste locatie is de Plaspoelpolder. In de Plaspoelpolder zijn over het algemeen bedrijven gevestigd, met productie activiteiten, magazijnen t.b.v. distributie, showrooms of werkplaatsen. Het overgrote deel van de Plaspoelpolder bestaat echter uit kantoren. Totaal zo'n 650.000 m² b.v.o. Daarnaast is er een aanbod van ca. 40.000 m² kantoorruimte, zowel in zelfstandige ruimte als in deelverhuur. Voor bedrijfsruimte is het aanbod ca. 40.000 m² van een bedrijfshal van 160 m² tot een complex van 5.000 m².

Daarnaast is Hoornwijck is een locatie van ca. 55.000 m².

Het gebied rond het koopcentrum "In de Bogaard" kent ook diverse kantorenlocaties.

Bij het Station Rijswijk, met een openbaar vervoer knooppunt en het Eisenhowerplein met Hotel en een leisurecenter is een kantorenlocatie van 20.000 m².

De Broekpolder is een bedrijventerrein met ca. 50.000 m² aan kantoor- en bedrijfsruimte.

Het gebied "Zuidflank" bestaat uit een kantorenlocatie van 12.000 m² en een groot "Vervoerscentrum" van 10.000 m² waar verhuis- en transportbedrijven zijn gevestigd.

 

Plaspoelpolder

Een van de grootste bedrijfs- en kantorenlocatie in de regio Haaglanden is De Plaspoelpolder. De Plaspoelpolder is in 1953 ontwikkeld, daartoe hadden de gemeente Rijswijk en Den Haag het "Industrieschap Plaspoelpolder" opgericht. Ook de bedrijvenlocaties Broekpolder, Hoornwijck en Rijswijk Zuidflank zijn door het Industrieschap ontwikkeld. In de Plaspoelpolder is een aantal grote ondernemingen gevestigd zoals: Het Europees Octrooibureau, Shell Technology Exploration and Production, TUI en pensioenfondsen.

Middelgrote bedrijven zoals; het Rijksbedrijvencentrum met een groot ICT centrum, DAS, HR Groep, Kiwa, Teesing en er zijn installatiebedrijven, bouwadviesbureaus, schoonmaakbedrijven, accountants en belastingadviesbureaus, import en exportbedrijven. Steeds meer kantoor- en bedrijfsgebouwen worden ingericht als bedrijfsverzamelgebouwen voor kleine MKB bedrijfjes en ZZP-ers.

Hoornwijck

Hoornwijck is een kantoren gebied dat zich snel heeft ontwikkeld. Er zijn bedrijven gevestigd zoals De Nederlandse Loterij, BDO, Boele & van Eesteren, Florence hoofdkantoor, OOM verzekeringen, drukkerij Quantes, Pensioenfond TNO, Hotel, spa en restaurant Savarin, Ziggo.

Hof van Hoornwijck is een complex van bedrijfsvilla's waar dienstverlenende bedrijven zijn gevestigd.

Op het `Haagse` deel van de locatie Hoornwijck zijn o.a. gevestigd Radio en TV West, Gilson, van Lochem Nederland BV, Avalex regionaal afvalbedrijf, Sikkens en Praxis en hier is ook de ingang van attractiepark Drievliet.

Bogaard
Het winkelcentrum In de Bogaard is 50 jaar geleden ontwikkeld en het afgelopen decennia compleet gerenoveerd. De totale winkeloppervlakte bedraagt 54.000 m², naast de warenhuizen Hema, C&A en Mediamarkt zijn er 180 winkels gevestigd, in het winkelcentrum bevinden zich 3 overdekte passages en totaal 2500 parkeerplaatsen. In de directe omgeving bevinden zich kantoorgebouwen. Direct aan het bogaardplein is het Rijswijkse gemeentehuis gevestigd. In dit gebouw bevindt zich ook Wintershall Noordzee en Shell pensioenfonds.

Station
De treinverbinding Amsterdam, Den Haag, Delft, Rotterdam gaat in Rijswijk door een spoortunnel. Boven de spoortunnel, aan het Eisenhowerplein, bevinden zich kantoorgebouwen, een hotel, leisure center, bibliotheek en diverse restaurants.
Het Eisenhowerplein is een groot openbaar vervoer knooppunt, waar tramverbindingen en buslijnen samenkomen.
In de Stationgebied zijn bedrijven en organisaties gevestigd zoals het hoofdkantoor van het CBR en Shell.

Broekpolder

Direct in het zicht vanaf de Rijksweg ligt hier auto-importeur BMW Nederland. KPN Business center, Oogkliniek en andere klinieken, UniCarriers, Deerns Raadgevende Ingenieurs, Bouwmachines Den Haag, en organisaties zoals CIZ, Jeugdformaat, Ugs e.d.

Zuidflank

Tegen de grens van Delft ligt het gebied de "Vrijenban". Deze woonwijk in het zuidelijke deel van Rijswijk wordt van Rijksweg 13 afgescheiden door een winkel- en kantorencomplex de Zuidflank genaamd. Tussen de Zuidflank, het Rijn Schiekanaal (Vliet) en de golfbaan bevind zich een groot vervoerscentrum. Hier is onder meer gevestigd opslag van verhuisbedrijven.