HR Groep transformeert en blijft in Rijswijk6 augustus 2020

Een wereldprimeur vanuit Rijswijk: Nederland krijgt als eerste land ter wereld een digitaal overzicht van alle verkeersborden. De gegevens van alle borden (de betekenis en exacte locatie) worden digitaal opgeslagen en als open data beschikbaar gesteld.

Vier jaar geleden heeft HR Groep Streetcare, met haar hoofdkantoor in Rijswijk, de transitie van “staal naar digitaal” ingezet en geldt nu als koploper in de markt. Het digitaal inwinnen van alle statische borden en als Open Data beschikbaar stellen, bijvoorbeeld aan leveranciers van informatiediensten, maar ook aan wegbeheerders, is wereldwijd niet eerder vertoond.

Sinds de jaren ’80 huist verkeersbordenfabriek HR Groep B.V. in Rijswijk. Met de snelle ontwikkeling van de markt en technologie is het bedrijf blijven innoveren en heeft mede daarom de afgelopen jaren overwogen Rijswijk te verlaten, maar onlangs zijn de plannen heroverwogen en is besloten loyaal te blijven aan haar "thuisbasis". HR Groep gelooft in de identiteit, die mede wordt bepaald door de regio waarin haar oorsprong ligt en juicht de ontwikkeling van het gebied waarin ze zich bevinden toe. Zij ondersteunt de gemeente bij de plannen voor het wederopbouwen van de zone Bogaard en Prinses Beatrixlaan. Met het hoofdkantoor in Plaspoelpolder zijn ze geïnteresseerd in de toekomst van dit gebied en willen op alle mogelijke manieren deelnemen aan de duurzame ontwikkeling ervan.

Naast het digitaliseringsproces van het bedrijf heeft HR Groep een nieuwe afdeling opgericht: Infrastructure Product Design. Met een team getalenteerde jonge ontwerpers, architecten en specialisten in mobiliteit en bewegwijzering, werken ze samen met de grote bouwbedrijven, zoals o.a. Boskalis en Heijmans, aan infrastructurele projecten. Als lokaal bedrijf zijn ze enthousiast over de toekomstige ontwikkeling van Rijswijk en staan klaar om hun diensten te leveren voor het ontwerpen van unieke concepten en objecten voor “de nieuwe Bogaard”. Zitbanken, afvalbakken, borden, kunstobjecten met fijnstoffilters en bewegwijzering staan op de verlanglijst.