Corona Update24 maart 2020

Vanuit het bestuur wensen we alle ondernemers veel sterkte toe in deze lastige tijd. Momenteel werken we intensief samen met de gemeente Rijswijk om regelingen te treffen die de ondernemers verlichten en ondersteunen.

Er is een speciale coronapagina voor ondernemers op de website van de gemeente Rijswijk. Kijk op www.rijswijk.nl/ondernemers/corona voor de laatste ontwikkelingen en regelingen.

De gemeente Rijswijk geeft uitstel voor het betalen van OZB. In plaats van een betalingstermijn van 29 april 2020 hoeft de OZB pas per 1 september 2020 te worden voldaan. Je moet daar (op dit moment nog) wel een verzoek toe indienen. Dat kan heel gemakkelijk en hoeft niet gemotiveerd te worden door een e-mail te sturen naar: invordering@rijswijk.nl

We zijn momenteel in gesprek of het mogelijk is om de afdracht van de toeristenbelasting van het eerste kwartaal 2020 uit te stellen.

We zien dat veel bedrijven hun activiteiten aanpassen om op deze wijze omzet te genereren. Meld deze initiatieven op het speciaal hiervoor ingerichte e-mailadres: corona@bbr-rijswijk.nl. Samen met de gemeente Rijswijk inventariseren we deze initiatieven en communiceren dit vervolgens breed.

Voor vragen over de regelingen kunt u terecht bij het ondernemersloket van de gemeente Rijswijk. Bereikbaar op: bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl en telefonisch via:
070 - 326 19 91

Verder stimuleren we iedereen toch vooral lokaal te kopen en de facturen van je collega ondernemers te blijven voldoen.