BBR vierde 50 jaar met de blik vooruit12 december 2017

Al 50 jaar worden de belangen van het Rijswijks bedrijfsleven behartigd door de BBR. Maar de BBR behartigt niet alleen de belangen maar organiseert ook zeer regelmatig bijeenkomsten met actuele thema’s. 

Robotisering is ook een actueel thema, hoe staan we er voor in Nederland, wat zijn de aankomende ontwikkelingen, moeten we ons voorbereiden op vormen van robotisering. In de BBR bijeenkomst in de Rijswijkse Schouwburg werd in een mini congres hier uitvoerig bij stil gestaan. Arjo de Vries, manager innovatie bij Siemens schetste het beeld hoe bij Siemens wereldwijd wordt geïnvesteerd in Robotisering. Lotte de Groen van TNO gaf in haar pitch aan hoe bedrijven zich kunnen oriënteren en voorbereiden op robotisering. Raymond Roodbol van Redhead Technology gaf aan de hand van praktische voorbeelden aan hoe we eigenlijk al op alle mogelijke manieren dagelijks met robotisering bezig zijn.

Wethouder van Hemert en BBR voorzitter Klaas Aantjes stonden stil bij het werkgelegenheids aspect. Er zullen geen banen verloren gaan, Robotarmen worden bijvoorbeeld ingezet voor werk dat saai, te vuil of gevaarlijk is voor mensen. Robots moeten ook geprogrammeerd en begeleid worden. Komt misschien productie van producten weer terug in Nederland, geen transportkosten meer en betere kwaliteit. Wordt de Plaspoelpolder weer het industrieterrein? Na afloop van het minicongres werd ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan door wethouder van Hemert en Klaas Aantjes de door de gemeente Rijswijk aangeboden (en door de Rijswijkse banketbakker Lentz gebakken) verjaardagstaart aangesneden.

Zie verder
Rijswijks Dagblad
Groot Rijswijk
Rijswijk.tv