Hoornwijck

Locatie
Businesspark Hoornwijck was de laatste Rijswijkse kantoorlocatie wat zo'n 10 jaar geleden is ontwikkeld. Deze kantoorparel is gesitueerd aan de rand van Haaglanden, op het snijpunt van de A12/A13/A4.

  • Ligging langs de snelwegen
  • 15 minuten van het centrum van Den Haag
  • Openbaar vervoer van en naar Businesspark Hoornwijck
  • P&R Hoornwijck biedt ruim plaats voor bezoekers en ligt centraal

Businesspark Hoornwijck heeft diverse horeca voorzieningen (Restaurant, Lunchroom, Foodcorner) en heeft een 5 sterren hotel binnen haar grenzen. Het centrale park biedt als pauzegroen de nodige verfrissing.

Businesspark Hoornwijck is de locatie waar het voor u en uw bezoeker een verademing is!

Historie
Hoornwijck was vroeger een buitenplaats in Rijswijk en werd in 1707 aangekocht door Gabriël de la Faille. Na verschillende eigenaren raakte het in een vervallen staat en werd het in 1980 door de Gemeente Rijswijk opgekocht.  In samenwerking met de Rijksdienst voor de monumentenzorg werd het uiterlijk weer in oude staat hersteld. In 2004 verkocht de Gemeente het pand aan vastgoedondernemingen. Het huis Hoornwijck is op dit moment een fraai voorbeeld van de vele herenhuizen die Rijswijk ooit bezat.

Zuidhoorn is een minder bekende buitenplaats in Rijswijk. In 1642 kocht Evert van Barlehaer grond met een boerderij aan de Rotterdamseweg. Tot de 20e eeuw was Zuidhoorn in bezit van verschillende eigenaren. De laatste eigenares bepaalde in haar testament dat het pand een liefdadige bestemming moest krijgen. Het werd daarom in 1933 aan het Leger des Heils verhuurd.

In de 2e wereldoorlog werd Zuidhoorn door de Duitsers geconfisqueerd en ook nog even als lanceerplaats voor V-2’s gebruikt. Na de oorlog werd Zuidhoorn, inmiddels een gemeentemonument, gerenoveerd, en het is momenteel een 5 sterren hotel onder de naam Savarin.